Läser att LT kommer bli en betalsajt och tolkar det som att det mesta av materialet kommer att hamna bakom en betalvägg. Frågan är då hur satsningen på innehåll kommer se ut, skriver signaturen ”Coach”.
Läser att LT kommer bli en betalsajt och tolkar det som att det mesta av materialet kommer att hamna bakom en betalvägg. Frågan är då hur satsningen på innehåll kommer se ut, skriver signaturen ”Coach”. Bild: Per Anger

Insändare: Hur ser ambitionerna ut för bevakningen?

LT har inte haft någon sportbevakning värd namnet på många, många år, skriver signaturen ”Coach”.

ANNONS
|

Läser att LT kommer bli en betalsajt och tolkar det som att det mesta av materialet kommer att hamna bakom en betalvägg. Frågan är då hur satsningen på innehåll kommer se ut? Man kan fråga sig hur ambitionerna ser ut gällande bevakningen av det som händer inom Lerums kommun och om det är värt att betala för LT i framtiden.

Den nya sajten har verkligen varit ett uppsving, men den har också varit gratis och då har man accepterat att innehåll kring viktiga händelser kanske dröjer samt att det är lite tunnsått ibland mellan nyheterna. För att inte tala om sporten.

ANNONS

LT har inte haft någon sportbevakning värd namnet på många, många år. Förr i tiden gjordes reportage varje vecka inom olika idrotter och åldersklasser och kommunens lag bevakades på ett förtjänstfullt sätt. Matchtexter och intervjuer fanns oavsett om det handlade om LIS division 3-match i fotboll, Lekstorp i bordtennis eller Baltichovs damer i handboll.

Nuförtiden finns ibland AI-genererade notiser på sin höjd. Titta bara på avdelningen sport på lerumstidning.se. Under "senaste nytt" finns en (1) nyhet från november, andra och tredje plats bland "senaste nytt" är fem-sex veckor gamla minst. Skandalöst svag bevakning. Visst har det väl funnits lite mer i papperstidningen, men sanningen är att LT:s sportbevakning är på kanske tio procent mot vad det "alltid" var förr om åren. Varför ska man betala för detta? Var ligger ambitionerna?

Coach

Svar direkt:

Hej, och tack för dina synpunkter och frågor!

Lerums Tidning har och kommer fortsatt ha ambitionen att vara Lerumsbornas viktigaste nyhetskälla. Kommunbevakningen och vårt demokratiska uppdrag är vår kärnverksamhet, och det är därför vi lägger absolut största kraft vid nyheter, granskningar, breaking news och fördjupningar.

Vi har ambitionen att vässa vår sportbevakning, men inte i formen av traditionella matchreferat. Det är ett begränsat intresse för den typen av journalistik, och vi har precis som du skriver AI-genererade notiser som en service för de läsare som vill ta del av de olika matchresultaten.

Istället kommer vi framöver att jobba med granskningar, personporträtt och fördjupningar även inom sportens värld. Men där behöver vi klubbarnas hjälp att hitta gripande och intressanta historier. Tipsa oss gärna på: redaktionen@lerumstidning.se

Per Anger, chefredaktör och ansvarig utgivare

LÄS MER:Chefredaktörskrönika: Nu blir Lerums Tidning helt digital

LÄS MER:Dags att uppdatera din e-tidningsapp

LÄS MER:Gå med i LT:s nyhetsbrev – tävla om surfplatta

ANNONS