Efter årsskiftet kommer Lerums Tidning att bli en helt digital tidning. Här förklarar tidningens chefredaktör och ansvariga utgivare Per Anger bakgrunden till förändringen.
Efter årsskiftet kommer Lerums Tidning att bli en helt digital tidning. Här förklarar tidningens chefredaktör och ansvariga utgivare Per Anger bakgrunden till förändringen. Bild: Per Anger

Per Anger: Chefredaktörskrönika: Nu blir Lerums Tidning helt digital

Lerums Tidning tar nu klivet och blir en helt digital prenumererad tidning. Häng med oss på den här resan, skriver LT:s chefredaktör Per Anger.

ANNONS
|

Lerums Tidning har getts ut i lite olika former sedan 1969. De första åren var tidningen prenumererad, men 1986 blev LT en så kallad gratistidning som delades ut till alla hushåll i kommunen. Sedan dess har det hänt en hel del.

Internet och datorernas intåg i de svenska hemmen, smarta mobiltelefoner och surfplattor är bara några av de tekniska landvinningar som i grunden förändrat sättet vi kommunicerar på. Även hur vi tar del av nyheter har förändrats, och det märks inte minst hos Lerums Tidnings läsare.

I mars i år lanserade vi vår nyhetssajt och nyhetsapp, och vi har sett att fler och fler hittar dit varje vecka för att ta del av vår journalistik. Häromveckan lanserade vi en ny version av vår e-tidning och e-tidningsapp, med ännu större möjligheter att anpassa läsningen. Numera går det bland annat att byta typsnitt och få tidningen uppläst, direkt i appen.

ANNONS

Det är mot den bakgrunden som vi nu väljer att ta klivet och göra om Lerums Tidning till en helt digital tidning.

Samtidigt som allt fler läser Lerums Tidning i mobilen, på surfplattan eller på datorn, kostar det väldigt mycket att varje vecka trycka och dela ut papperstidningen. De pengarna vill vi hellre lägga på att göra intressant och relevant journalistik.

Det är mot den bakgrunden som vi nu väljer att ta klivet och göra om Lerums Tidning till en helt digital tidning. Från årsskiftet kommer Lerums Tidning inte längre att ges ut i pappersform, utan bara digitalt på lerumstidning.se eller via våra appar. I anslutning till det kommer tidningen också att bli prenumererad, och kommer att kosta 129 kronor per månad.

E-tidningen, alltså den digitala varianten av papperstidningen, kommer även fortsättningsvis att ligga öppen och tillgänglig för alla att läsa. Men prenumeranter kommer att få ta del av vår journalistik först. En del innehåll, bland annat vissa korsord och sudoku, kommer att vara exklusivt tillgängligt endast för prenumeranter. Inom kort lanserar vi dessutom ett nyhetsbrev där redaktionen kommer att tipsa om intressant läsning varje vecka.

En hel del förändringar väntar alltså här på Lerums Tidning den kommande tiden, och jag hoppas att ni läsare vill hänga med oss på resan!

LÄS MER:Per Anger ny chefredaktör för Lerums Tidning

ANNONS