För att kunna höja lönen för de som tjänar minst så tycker vi att det är rimligt att höja skatten en smula, skriver Fredrik Ängdervik (MP).
För att kunna höja lönen för de som tjänar minst så tycker vi att det är rimligt att höja skatten en smula, skriver Fredrik Ängdervik (MP). Bild: Filip Landqvist

Insändare: Rimligt att höja skatten i Lerum en smula

För att kunna höja lönen för de som tjänar minst så tycker vi att det är rimligt att höja skatten en smula, skriver Fredrik Ängdervik (MP).

ANNONS
|

Moderaternas budget fick i kommunfullmäktige majoritetens röster och kommer därmed sätta prägel på kommande år i Lerum. Var S var i debatten är oklart, kanske är det svårt att tala för något man inte tror på?

En kan undra om det är någon av de som skrivit majoritetens budget som någonsin arbetat inom den offentliga sektorn, som faktiskt varit med om att springa mellan patienter eller som lärare behöva välja om en elev ska få en mattebok eller en halv banan. Som gjort sitt yttersta med små medel enbart för att höra att man återigen ska ”effektivisera”. Att ständigt underkänna sin personals utförda arbete genom att ropa efter effektivisering är INTE att vara en god arbetsgivare.

ANNONS

En attraktiv livsplats skapas inte med industriområden och skövlad natur. En attraktiv livsplats skapas med bra skolor och en god omsorg med personal som trivs på jobbet. Viktigt att komma ihåg är att kommunen inte får några skatteintäkter från företag som etablerar sig i kommunen, återbäringen kommer från folk som väljer att bosätta sig i Lerum. Jerikosatsningen är därför en våghalsig satsning med dåliga odds på återbäring. Det vore bra mycket bättre att bygga Lerums image som Sveriges bästa livsplats snarare än att flörta med företagsrankingar.

I Lerum ska man kunna vara världens bästa vaktmästare eller lärare utan att falla efter i löneutvecklingen. Vi borde premiera trogna medarbetare som trivs med sitt yrke, men kanske ändå inte vill göra en karriär. För att kunna höja lönen för de som tjänar minst så tycker vi att det är rimligt att höja skatten en smula.

MP vill ha ett tryggt Lerum, inte en ”upplevd trygghet” som majoriteten skriver. Att ropa efter utökat samarbete med väktare, polis och knarkhundsräder i våra skolor skapar inte trygghet, det skapar den upplevda otryggheten.

Att öka kommunens skulder med 30 procent på investeringar med tveksamma återbäring är INTE att ”ta ansvar för Lerum”.

Det är vi som lever nu som måste ta ansvar för våra egna utgifter utan att tulla ur framtidens skafferi.

Fredrik Ängdervik

MP Lerum

LÄS MER:Replik: Därför säger vi nej till en koldioxidbudget

LÄS MER:Replik: Vi vill se konkreta planer för en hållbar omställning

LÄS MER:Insändare: Stoppa etablering av privat skola i Stenkullen

LÄS MER:Replik: Kuzmanovic vill begränsa elevers valfrihet

ANNONS