Vi tror på en ökad personaltäthet i skolan, speciellt pedagoger, men även andra vuxna. Helt i enlighet med forskning, skriver Fredrik Ängdervik (MP).
Vi tror på en ökad personaltäthet i skolan, speciellt pedagoger, men även andra vuxna. Helt i enlighet med forskning, skriver Fredrik Ängdervik (MP). Bild: Lovisa Essunger

Insändare: Skyll inte en havererande skola på klottrande ungdomar

Det är riktigt illa att det finns ungdomar som ägnar sin fritid åt att förstöra, men kanske har de kommit på glid i samhället just för att det inte finns tillräckligt med resurser i skolan, skriver Fredrik Ängdervik (MP) i en replik.

ANNONS
|

Svar till: ”Oacceptabel skadegörelse”.

Återigen så vill kommunstyrelsens ordförande smutskasta Miljöpartiet istället för att hålla sig till fakta. Det stämmer att vi inte tror på ett samhälle där allt ska övervakas av kameror och hundar. Vi tror på en ökad personaltäthet i skolan, speciellt pedagoger, men även andra vuxna. Helt i enlighet med forskning. Det är riktigt illa att det finns ungdomar som ägnar sin fritid åt att förstöra, men kanske har de kommit på glid i samhället just för att det inte finns tillräckligt med resurser i skolan. Kanske känner en del en frustration över att de styrande politikerna blockerar en del ungdomar från möjligheten att få ett sommarjobb utan motprestation.

ANNONS

Om man tittar på statistiken kring dömda barn och unga i kommunen så är det trafikbrott som är de mest frekvent förekommande brotten. Varför vill Moderaterna inte göra något åt det? Pengarna som går till klottersanering och trasiga fönsterrutor är inte samma budget som läromedel och lärare, det går helt enkelt inte att skylla en undermålig budget och en havererande skola på klottrande ungdomar, det är nästan lite fult av kommunstyrelsens ordförande att dölja sina egna misstag med detta.

Miljöpartiet tar givetvis avstånd från all förstörelse i samhället och anser också att samhället behöver hjälpas åt för att detta ska upphöra. Men det är fult av kommunstyrelsens ordförande att nästan lite opportunistiskt ta tillfället i akt att marknadsföra sig själv på bekostnad av andras missförhållande.

Viktor har använt kommunstyrelsens resursbudget som en egen-PR budget och likt en välgörare återinsatt fruktkorgar och finansierat studiebesök. Nästan lite som Julius Ceasar gjorde när han fick motvind i det forna Rom, stillade folkets missnöje med ”bröd och skådespel”.

Ta ansvar Viktor, skyll inte ifrån dig.

Fredrik Ängdervik

MP Lerum

LÄS MER:Insändare: Oacceptabel skadegörelse

ANNONS