Replik: Var är MP:s satsning på skolan?

Vid varje tillfälle som förslag på att minska antalet elever per klass har presenterats har Miljöpartiet röstat nej, skriver kommunstyrelsens ordförande Viktor Lundblad (M).

ANNONS
|

Svar till ”Var är satsningen på skolan?”.

När Fredrik Ängdervik (MP) och Miljöpartiet tar till orda påminns jag om ordspråket ”tomma tunnor skramlar mest” – att den som argumenterar i ett högt tonläge ofta inte har så mycket att säga. Detta blir ännu tydligare om man jämför Miljöpartiets budgetförslag med Majoritetens förslag till budget för 2024. Där satsar vi ytterligare 75,2 miljoner kronor, utöver de 1,5 miljarder kronorna som går till skolan. Det ska jämföras med Miljöpartiets rampåslag på 5,8 miljoner kronor. Frågan: ”Var är satsningen på skolan?” ska således riktas till Miljöpartiet och Fredrik Ängdervik (MP).

Faktum är att vid varje tillfälle som förslag på att minska antalet elever per klass har presenterats har Miljöpartiet röstat nej. För att kunna minska elevantalet krävs nämligen fler klassrum och då behövs det byggas fler skolor. 1 400 skolplatser har vi fattat beslut om ska upprättas. Det handlar bland annat om utbyggnad av Torpskolan, Ny skola i Norra Hallsås, ny skola i Stenkullen och utbyggnaden av Berghultsskolan. Alla dessa förslag har Miljöpartiet röstat nej till.

ANNONS

Det senaste dråpslaget mot våra elever kom när Miljöpartiet, på oklara grunder, valde att rösta nej till att utöka antalet elever som kan söka feriearbete samtidigt som vi ökar incitamentet för de elever som behöver gå lovskola. Godkända betyg vet vi skapar större möjligheten för framtiden. Att då motarbeta viljan hos elever att gå lovskola – om man behöver det – är olyckligt och dåligt för framtiden.

Viktor Lundblad (M)

Kommunstyrelsens ordförande

LÄS MER:Insändare: Var är satsningen på skolan?

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS