Insändarskribenterna Mikael Solkulle och<strong id="strong-413c7255cec66525d3ae7f44fa715fed"> </strong> Fredrik Ängdervik (MP) slår ett slag för gratis kollektivtrafik till ungdomar, så att alla har råd att delta i fritidsaktiviteter.
Insändarskribenterna Mikael Solkulle och Fredrik Ängdervik (MP) slår ett slag för gratis kollektivtrafik till ungdomar, så att alla har råd att delta i fritidsaktiviteter. Bild: Tobias Kjellberg

Ungdomar i Lerum förtjänar gratis kollektivtrafik

Insändarskribenterna Mikael Solkulle och Fredrik Ängdervik (MP) hyllar gymnasieelever efter besök på Demokratitorget och slår ett slag för gratis kollektivtrafik till ungdomar, så att alla har råd att delta i fritidsaktiviteter.

ANNONS
|

Ett stort tack riktat till elever och personal som gjorde Demokratitorget möjligt. Att vi som fritidspolitiker får komma till gymnasiet och lyssna på ungdomarna som utgör vår framtid är en ynnest.

Det blev många bra diskussioner, hög och lågt, allt från önskemål om nya basketplaner till fundering kring detaljplaner vid Säveåns naturreservat. En fråga som lyftes i samtliga grupper var hur svårt och dyrt det är för våra ungdomar att förflytta sig i kommunen.

Det är ett verkligt problem att våra ungdomar inte har gratis kollektivtrafik, en del har helt enkelt inte råd att delta i fritidsaktiviteter eftersom det kostar för mycket att följa med, andra kan inte delta för att bussarna går för sällan. Att som ungdom kunna röra sig fritt är en viktig del i att bli självständig, att växa upp och kunna ta egna beslut. Att tvingas hoppa över träningar eller inte kunna hänga med sina polare eftersom klockan slagit 19 och man inte har råd att ta sig hem är inte rimligt.

ANNONS

Lerum är en rik kommun med få problem, vi skulle kunna erbjuda våra ungdomar bättre förutsättningar. Det berättades till och med om kompisar som sökt sig till gymnasium i Göteborg enbart för att få tillgång till ett zon-AB pendlarkort gratis. Är det rimligt? Nej, givetvis inte! Det är också med anledning av det som Miljöpartiet föreslog gratis kollektivtrafik för våra ungdomar i vårt budgetförslag.

Övriga partier får mer än gärna ta inspiration av miljöpartiets budget som förutom en god klimatpolitik primärt inriktar sig på ett jämställt samhälle med ökade löner för de med lägst löner inom kommunal verksamhet och andra förutsättningar som kan hjälpa de som har det som svårast med att få vardagen att gå ihop. Ofta kan man kombinera rättvisa och god klimatpolitik, det blir uppenbart för den som tar sig tid att läsa vår budget.

Vi vill återigen rikta ett stort tack till eleverna som deltog, Miljöpartiet är på er sida och nu är vi ännu mer motiverade att fortsätta driva gratis kollektivtrafik för er.

Mikael Solkulle (MP)

Fredrik Ängdervik (MP)

LÄS MER:Aspedalens tågstation i Lerum kan läggas ner – politiker tar strid

LÄS MER:Så blir framtidens kollektivtrafik i Lerum och Floda: Sex tåg i timmen

LÄS MER:Västtrafik: Vi förstår att det blir en omställning om bussar i Lerum förändras

ANNONS