Jag förstår att det är enklare att ”slippa” göra enskilda bedömningar men enligt Skolverket får det inte finnas generella ledighetsförbud på skolorna.
Jag förstår att det är enklare att ”slippa” göra enskilda bedömningar men enligt Skolverket får det inte finnas generella ledighetsförbud på skolorna. Bild: Fredrik Hofflander

Insändare: Varför beviljar skolorna inte ledighet för eleverna?

Jag förstår att det är enklare att ”slippa” göra enskilda bedömningar men enligt Skolverket får det inte finnas generella ledighetsförbud på skolorna, skriver signaturen Lerumsinvånare.

ANNONS
|

Många skolor i Lerum beviljar inte ledighet för eleverna. På Skolverket står det följande; ”Kan rektorn besluta om ledighetsförbud för hela skolan? Nej, det får inte finnas ett generellt förbud mot ledighet som gäller alla elever i skolan. En samlad bedömning av den individuella elevens situation måste alltid göras.” Källor: 7 kapitlet 18 § skollagen och proposition 2009/10:165 Den nya skollagen – för kunskap, valfrihet och trygghet, sidan 707.

Jag förstår att det är enklare att ”slippa” göra enskilda bedömningar men enligt Skolverket får det inte finnas generella ledighetsförbud på skolorna. Hur tänker Lerums kommun kring det?

Lerumsinvånare

ANNONS

LÄS MER:Föräldrar larmar om brister på Hästhagenskolan i Floda

LÄS MER:Insändare: Var är satsningen på skolan?

ANNONS