Decimaler från pallplats – fjärdeplats för grillparet

Det blev en riktig rysare under söndagens SM i hamburgare för Mikael och Ida Lindgren från Stenkullen. När alla burgare var serverade stod det klart att paret blivit fjärde bästa hamburgemakare i Sverige.
– Det handlade om decimaler, annars hade vi kommit på pallplats, säger Ida Lindgren.

ANNONS
|

Vad kan du berätta om dagen?

– Dagen var superhärlig på alla sätt. Det var väldigt inspirerande att träffa andra likasinnade och det blev en massa goa burgare, en riktig folkfest!

Vad blev det nu för burgare ni serverade?

– Vår huvudburgare som vi serverade var en dubbel smashburger med en speciellt framtagen färs från Lammet och bonden med cheddar från Väddö gårdsmejeri. På det blev det karamelliserad silverlök som var kokad på ölen Poppels passion, en rostad jalapeño- och limemajonnäs, rompicklad silverlök med chili, toppad med rostad lök. Brödet var hembakad potatobun.

Hur kändes det när ni fick reda på resultatet?

ANNONS

– Det var fantastiskt roligt. Vi hade inte riktigt räknat med att komma så pass högt upp så vi var väldigt chockade. Vi ville få en bättre placering än förra årets sjuttondeplats men att komma fyra, och så nära pallplats, det hade vi inte räknat med. Vi är supernöjda och jättestolta.

Firade med bubbel

Parets vegetariska burgare kom på en fjärdeplats i tävlingen och var gjord på Anammas formbara färs med BBQ-sås. Flera av de tidigare nämnda tillbehören som den karamelliserade löken, majonnäsen och den picklade löken återanvändes tillsammans med krispsallad, cheddar från Väddö gårdsmejer och pommes pinnes som ”krisp”.

– Så det blev en liten twist, och den blev väldigt uppskattad, säger Ida Lindgren.

Hur var det att möta alla andra lag?

– Det var jättekul! Det känns verkligen inte som en tävling när man väl är där utan alla är jättefina och goa mot varandra. Det är liksom som ett kompisgäng man är där med. Alla hjälper alla, tar hand om varandra och är trevliga och hjälps åt.

Hur firade ni?

– Vi firade när vi kom hem med ett glas bubbel och bara satt och slappnade av och njöt av stunden.

Ni är fjärde bäst i Sverige. Hur tar ni vidare detta?

– När vi har landat så börjar vi nog ladda om. Jag hoppas och tror i alla fall att vi kommer att köra nästa år igen. Vi skulle jättegärna vilja komma med bland toppen. Det är bara att göra ännu bättre och träna ännu mer.

Kommer Lerumsborna få möjlighet att testa era burgare framöver?

– Det vet jag inte riktigt. Vi har eventuellt ett spännande samarbete på G. Men det är inte riktigt klart än.

Topp tio placeringarna i SM i hamburgare

LagnamnPoäng totalt
Nyburgarna21.37
OFT21.31
Mat & vin by Micke20.2
Grilla med Stake20.2
Mpx-gruppen19.54
Pontus_burgers19.34
Rekas19.17
Sthlm beefcake19.01
Backens food18.97
Lingon och dill bbq team18.67

Fotnot: Mikael och Ida Lindgren tävlade under lagnamnet Grilla med Stake och kom på delad tredjeplats. Avgörande faktor blev i slutändan vilket av lagen som fick högst poäng i kategorin Freestyle.

LÄS MER:BBQ-sås, rök och oväntade ingredienser när burgar–SM tar plats i Gråbo

LÄS MER:Elaka sprattet – gömde världens starkaste chili i skollunchen

ANNONS