Efter renoveringen: Nu har kaféet på Nääs fabriker öppnat igen

Dubbelt så många platser, en vedeldad ugn och en enorm kafferost. Det är några av nyheterna på Nääs fabrikers kafé, som nu återvänt till pannhuset efter tre månader av renovering.

ANNONS
|

I början av året flyttade Nääs fabrikers kafé temporärt ut ur Pannhuset och in i Magasinet mittemot hotellet. Företaget bredvid hade redan flyttat ut för gott. Nu har lokalerna renoverats – och slagits ihop.

Under påskhelgen kunde kaféet flytta tillbaka, och har nu slagit upp portarna under det nya namnet Pannhuset kafé & krog. Senare i vår ska nämligen kaféet förvandlas till en krog om kvällarna, med fokus på mat som tillagas i en nyinstallerad vedeldad ugn.

– Det ska vi börja med i slutet av maj, säger Magnus Andersson, food and beverage manager på Nääs fabriker.

Vedugnen, som just nu ”eldas in”, ska även nyttjas av kaféet på dagarna.

ANNONS

– Den här veckan och nästa ska vi provlaga mycket mat i den. En del mat som kommer att serveras här på luncherna kanske har stått i vedugnen över natten. Det kan bli långbakade grejer också, säger Magnus Andersson.

Skapar egen kaffesort

Ny är också den gigantiska kafferosten som pryder kafégolvet. I samarbete med Filip Åkerblom som driver Lilla kafferosteriet i Malmö håller Magnus på att ta fram en egen kaffesort av bönor från tre olika sydamerikanska länder.

– Vi kommer att börja med en espresso och en mellanrost, som vi även ska sälja härute, med hela bönor, säger han.

– Det är ett led i att bli mer självförsörjande, tillägger Daniel Andersson, marknads- och kommunikationschef.

Tanken är också att fler av grönsakerna som serveras ska komma från de egna odlingarna, och att tillverkningen av den egna glassen ska utökas, berättar han.

En av de största förändringar är dock att antalet platser mer än fördubblats – 70 stolar har tillkommit. Även uteserveringen som öppnar när vädret tillåter, kommer att ha fler platser än tidigare.

– Förra sommaren och i somras hade vi mycket folk som kom ut hit, men fick vända i dörren och åka hem för att det var fullt. Det funkar inte, ska vi vara ett besöksmål måste man kunna få en kopp kaffe i alla fall, säger Magnus Andersson.

LÄS MER:Teamfabriken öppnar i Tollered: ”En aktivitet där alla kan delta”

LÄS MER:Öppnar ny krog på Nääs fabriker i vår

LÄS MER:Syfabriken lämnar Nääs – skänker bort 1800-talsmaskin

ANNONS