Lerumsvattnet går att dricka – kokrekommendationer hävs

Nu har provsvaret från sista vattenprovet kommit, och det visar inte heller på bakterier. Därmed är kokningsrekommendationerna borttagna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Lerums kommun skriver på sin hemsida att kokningsrekommendationen har tagits bort. Orsaken är att man nu har fått svaret från det sista vattenprovet. ”Det visar heller inga bakterier i vattnet. Alla vattenprover är nu godkända, vattnet är tjänligt och kokningsrekommendationen tas bort för samtliga”, skriver kommunen på sin facebooksida.

Det innebär att totalt tre provsvar har visat att vattnet är tjänligt att dricka, ett första prov som kommunen tog själv samt två prover som ett externt laboratorium har analyserat.

Totalt var flera kommunala verksamheter och 1 000 hushåll i Riddarstenshöjden, nordvästra Aspenäs/Seatons Strand, Solås/Skogsstigen, Stora Bråta, Torpadalsbacken, Lilla Bråta och Rydsberg berörda av kokningsrekommendationerna.

LÄS MER:Äldreboende, skola och förskolor utan färskt vatten i kranen

LÄS MER:Vattenläcka i Lerum

LÄS MER:Planen: Mjörn ska bli dricksvatten – för att förhindra vattenbrist i kommunen

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS