Paret stoppades med över 38 kilo cannabis i bagaget

En man och en kvinna stoppades av polis på E20 i Lerum. I bilen hade de över 38 kilo cannabis som de, enligt åklagaren, planerade att sälja. Nu ska paret ställas inför rätta.

ANNONS
|

Det var i maj i år som polisen stoppade duon när de kom körandes på E20 vid Kastenhofsmotet. Föraren drog iväg i väldigt hög hastighet efter en trafikstockning, och efter att ha gjort en slagning på fordonet beslutade polispatrullen att de skulle stanna bilen.

Mannen och kvinnan, som är i 30-årsåldern och kommer från andra delar av Sverige, steg ur. När polisen frågade om det fanns något i bilen som de inte fick ha där svarade mannen ja. Han fick frågan vad och svarade att han inte visste, men att det fanns i bagaget.

Polisen förklarar i utredningen om hur de öppnade bagaget ”Jag tittade där och hittade igentejpade sopsäckar. Jag öppnade den ena på undersidan med hjälp av en kniv, lukten av cannabis spred sig och i fanns flertalet haschkakor.”

ANNONS

Åklagaren har nyligen lämnat in en stämningsansökan mot paret till Alingsås tingsrätt, båda åtalas för grovt narkotikabrott för innehavet av 38,512 kilo cannabis, som fanns i bagaget. Mannen erkänner brott medan kvinnan förnekar. Han åtalas även för innehav av en stor mängd dopningsmedel och amfetamin men förnekar både dopningsbrott och narkotikabrott på dessa åtalspunkter.

LÄS MER:Flera såg dödliga mc-kraschen i Lerum – polisen startar utredning

LÄS MER:Lista: Här är de som dömts för rattfylleri i Lerum

LÄS MER:Vård i stället för fängelse för Lerumsbo som stal lastbil

ANNONS