Tio saker att göra i Lerum till helgen – något för alla

Det finns mycket att göra i Lerum i helgen. Det är premiär för mountainbikefestival i Floda, i Gråbo finns en härlig höstmarknad och kändisen Thorsten Flinck besöker Norsesunds station med en poetisk show. För den loppis-sugne anordnas det en promenadloppis i Hulan på söndagen.

ANNONS
|
Bild: Karin Engqvist

Författarträff med Mikael Sandström

Torsdag: Författaren Mikael Sandström kommer till Solkatten och berättar om sin bok ”Sånt är livet”. Boken handlar om berättelser från akuten.
Tid: 18.30.
Plats: Akademibokhandeln i Solkatten
Kostnad: Gratis mot föranmälan i bokhandeln, via telefon 0302-10629 eller mejl lerum@akademibokhandeln.se.

Konsert med kritikerrosad kör

Söndag: Vocal Art Ensamble ledd av dirigenten Jan Yngwe har fått goda recensioner i bland annat Göteborgs-Posten. Nu kommer de till Floda och framför konserten ”Triumph to exist”.
Tid: 18.00
Plats: Equmeniakyrkan i Floda
Kostnad: 150 kr
Bild: Tobias Kjellberg

Musikquiz på Pannhuset kafé & krog

Fredag: Pannhusets krog gästas av Alexander Lövmark som kommer att spela piano, sjunga och hålla i ett musikquiz. Fina priser utlovas.
Tid: 18.00 - 20.00
Plats: Pannhuset kafé & krog, Nääs Fabriker
Bild: Roger Larsson

Spring för barncancerfonden

Lördag: Run of hope är ett lopp för alla och alla intäkter går till Barncancerfonden. Man kan välja om man vill springa, jogga eller gå. Loppet är till för både vuxna och barn och Friskis & Svettis kommer att hålla i uppvärmningen inför loppen.

Barnen springer en sträcka på 170 meter och de vuxnas lopp är 2,5 kilometer, men man får springa så många varv man vill. Alla barn får medalj efter loppet och Solkatten Lerum bjuder alla barn som deltagit på bananer och festis.

Tid: Loppet för barn startar vid 11.00 och loppet för vuxna startar 12.30
Plats: Starten vid elljusspåret i Riddarsten, Riddarstensvägen 2
Kostnad: Minsta deltagaravgiften är 100 kronor per person
Bild: Carina Svensson

Mountainbike-festival

Lördag: En festival full med aktiviteter för de som brinner för mountainbike. Festivalen beskrivs som en cykelfest. Under festivalen får man testa mountainbikes, äta god mat, se uppvisningar och på kvällen avrundas det med fest.

”Den som tar sig till Floda på festivaldagen har chans att se extremsportande på riktigt hög nivå i den spännande uppvisningen på Oddride-banan, som finns i berget snett ovanför Skallsjö församlingshem.” skriver LT i en tidigare artikel om festivalen.

Tid: 11.00
Plats: Garveriet i Floda
Kostnad: Gratis, men det är bra att föranmäla sig via hemsidan.
Bild: Tobias Kjellberg

Höstmarknad på Mjörnbotorget

Lördag: Den årliga skördemarknaden i Gråbo går av stapeln. Det kommer finnas lokala produkter och hantverk av olika slag till salu, som smycken, grönsaker och viltmat. För barnen finns det bland annat en hoppborg, ponnyridning och fiskdamm. Aspen big band utlovar svängig musik och även Rösekören. Vid fint väder kan även en och annan veteranbil dyka upp.
Tid: 10.00 - 14.00
Plats: Mjörnbotorget i Gråbo
Kostnad: Gratis
Bild: Isabelle Nordström

Thorsten Flinck och Christer Bergman på Stationen Norsesund

Lördag: Thorsten Flinck och Christer Bergman kommer till Stationen Norsesund för att framföra poesi, visor och berättelser.

”Thorsten Flinck, en namnkunnig artist med en röst som når in i själens hörn, tar oss med på en resa genom hans inre landskap.” skriver arrangören.

Tid: 21.00
Plats: Stationen Norsesund
Kostnad: 350 kronor
Bild: DENISE MELIN SANT

Promenadloppis i Hulan

Söndag: I området Hulan i Lerum kommer det i helgen att anordnas en promenadloppis. Över 40 försäljare har anmält sig och allt från barnkläder till köksprylar kommer att finnas till försäljning.
Tid: 10.00 - 14.00
Plats: Hulan i Lerum
Kostnad: Gratis
Tips: Det finns en karta över försäljare i evenemanget.
Bild: Pixabay / Pexels

Barockkonsert med Leif Aruhn-Solén

Lördag: Leif Aruhn-Solén som är ett känt namn inom barockmusiken och inleder Kammarmusik i Lerums konserthöst. Han spelar tillsammans med medlemmar Göteborg Baroque. Konserten går under namnet ”Bara Bach och Barock”.
Tid: 18.00
Plats: Equmeniakyrkan i Lerum
Kostnad: 150 kronor för de som inte är medlemmar i Kammarmusik Lerum.
Läs mer: Klart: Så blir den klassiska musikhösten i Leraum
Bild: Daniel Elfvelin

Se Sverigeeliten i Padel

Fredag till söndag: Under helgen går en stor padeltävling med över 100 deltagare av stapeln. Deltagarna tävlar om rankningpoäng och Sverigeeliten kommer att vara med att tävla både på herr- och damsidan. Mat och fika finns att köpa på plats.
Tid: Start 17.00 fredag
Plats: Lerums Padelcenter
Kostnad: Gratis

Har du tips på vad som händer framöver i Lerums kommun och passar i vår helglista? Mejla till redaktionen@lerumstidning.se.

LÄS MER:Den första i en lång rad mountainbikefestivaler i Floda

LÄS MER:Två företagare från Lerum är med i SVT:s Draknästet

LÄS MER:Massivt chiliintresse efter snackisen: ”Folk vill att vi skickar den”

ANNONS