Åsikt: Bygg gång- och cykelväg längs Olstorpsvägen 2024!

Trafiksituationen längs Olstorpsvägen är direkt farlig. Längs en stor del saknas gång- och cykelväg, på passager som är så trånga att två bussar inte kan mötas. Längs denna väg färdas många barn på väg till skola och fritidsaktiviteter, varje dag, skriver Mirjam Lilja (KD), i en insändare.

ANNONS

Kristdemokraterna har i veckan tagit del av Lerums kommuns investeringsplan för de kommande sju åren. I planen framgår att gång- och cykelvägen längs Olstorpsvägen inte planeras byggas förrän tidigast 2028-2030. Detta trots att detaljplanen för berörd gång- och cykelväg tas fram i detta nu.

De flesta barnen som går grundskolan i dag, kommer alltså att hinna gå ut nian innan kommunen sätter i gång att förbättra skolvägen! Hur många olyckor kommer hinna inträffa under den tiden? Hur mycket extra miljöpåverkan med anledning av att föräldrar väljer att skjutsa sina barn till skolan? Hur stora folkhälsokonsekvenser? Hur mycket lägre husvärden?

Utlovat större verkstad än någonsin

Det finns en bred politisk enighet om att öka framkomligheten för alla trafikslag i Lerums kommun, inklusive gångare och cyklister. Det finns också en bred enighet om att arbeta för en bättre miljö och hållbar klimatpåverkan. Därför menar vi att kommunen behöver prioritera att anlägga en gång- och cykelbana på omkring två kilometer.

Därför vill Kristdemokraterna uppmana den nuvarande majoriteten, Moderaterna och Socialdemokraterna, som utlovat större verkstad än någonsin tidigare i Lerums kommun, nu när de styr utan småpartier vid sin sida att komma till skott nu när alla förutsättningar är på plats. Bygg gång- och cykelväg längs hela Olstorpsvägen så snart den nya detaljplanen tillåter - redan 2024!

Miriam Lilja (KD), ersättare kommunstyrelsens arbetsutskott

Ida Torp (KD), vice ordförande Miljö- och byggnadsnämnden

Noah Nilsson (KD), ledamot Samhällsbyggnadsnämnden

LÄS MER:Byggstart för kritiserat bostadsområde i Bäckamaden

LÄS MER:Den första i en lång rad mountainbikefestivaler i Floda

LÄS MER:Släkting till slottets sista ägare framför historisk opera på Nääs

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS