Insändarskribenten vill inte ersätta bussar med tåg.
Insändarskribenten vill inte ersätta bussar med tåg. Bild: Lotta Karlsson

Bussarna är mer att lita på än tågen – rädda och utveckla snabbenbussarna

Bussarna är mer att lita på än tågen, inte minst visas detta genom tågtrafikens ständiga förmåga att bevisa sin ineffektivitet, anser insändarskribenten som till varje pris vill behålla snabbenbussarna i Lerum.

ANNONS

Replik: Västtrafik: Vi förstår att det blir en omställning

Jag har fått en replik på min insändare, vilket jag tackar för. Jag förstår att det skulle bli omställningar om Lerumsnabben läggs ner. Det är liksom det som var min hela poäng om man läser hela min insändare. Alltså att det inte är något bra.

Jag förstår också att Västtrafik är övertygad om att deras förslag är bra och att det finns en massa argument som kan staplas på hög till svars för detta. Men repliken är så urvattnad att den inte träffar målet och tappar helt bort min poäng.

Det verkar nästan som att den givits en standardiserad form för att sändas som svar på fler än bara min insändare. Jag tar det därför en vända till och nu kan jag dela med mig av nyvunnen erfarenhet.

Förra veckan åkte jag tåg från Göteborg till Lund men hamnade i Helsingborg eftersom det var strömlöst fram till Malmö. En resa som tog sex timmar och som fick räddas upp genom en extrainsatt buss. Hemresan två dagar senare präglades av tågkö och kraftig försening med en inställd familjemiddag som belöning.

I det läget var det svårt att inte tänka på hur min framtid kommer att te sig om Västtrafik får igenom sitt förslag. Det är alltså inte omställningen som är kruxet i den här kråksången utan tågtrafikens ständiga förmåga att bevisa sin ineffektivitet. Så min varma och hjärtliga rekommendation är att Västtrafik tänker om och tänker rätt – behåll och utveckla Lerumsnabben och kom ihåg att detta ska göras för kundernas bästa och för en hållbarhet som innefattar att det faktiskt funkar.

Hans-Olof Sandén

LÄS MER:Hundratals invånare i Lerum protesterar när Västtrafik vill lägga ner bussar

LÄS MER:Västtrafik: Vi förstår att det blir en omställning om bussar i Lerum förändras

LÄS MER:Gott om tid för Västtrafik att rätta till misstag som är dåligt för Lerum

LÄS MER:Tänk om - och behåll Lerumsnabben

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS