Lerums järnhandel, som numera ingår i Bolist-kedjan, måste stänga när bostadsområdet Aspen strand byggs.
Lerums järnhandel, som numera ingår i Bolist-kedjan, måste stänga när bostadsområdet Aspen strand byggs. Bild: Rebecca Hådell

Bygg inte bort det som får mig att känna

När man bygger nytt bör man ta reda på vad de som redan bor där värderar. Det menar insändarskribenten Sparven, som sörjer att både tennishallen och järnhandeln i Aspenäs försvinner när Aspen strand byggs.

ANNONS
|

Bygga nytt. Bygg inte bort. Nu närmar sig bygget av Aspen strand. Det är positivt för människan i bostadsbristen idag, kanske inte lika positivt för de redan boende i området idag som omfamnar stillhet. Men nybyggnation får man alltid räkna med anser jag. Det är inte det som fått mig att känna..

Det en mix av värden som gör att man trivs på en boplats. När man ska bygga upp ett helt nytt bostadsområde bör man ta reda på vad de redan boende där värderar och man bör tänka att att alla de värden som bidrar till glädje och hälsa ska väga tungt. I Aspenäsområdet är tennishallen något som bidrar till glädje och hälsa.

ANNONS

Närheten har gjort att många många barn genom åren valt att spela tennis där. Att se hallen på vägen hem gör att man tänker, hmm kanske ska jag hyra en bana i helgen och köra lite padel, tennis eller varför inte badminton. Hälsa. Och fin är den. Den är inte en låda, det är en fin tennishall som föräldrar trivs i när de sitter och tittar på sina barn uppifrån läktaren, det är en tennishall som man tycker om och som bidragit sedan 70-talet.

För att inte tala om järnhandeln. De som arbetar där har, som en av få butiker, lyckats. Med sitt personliga bemötande har de skapat en relation till Aspenäsborna. De bryr sig om utbudet och har anpassat det så att det man saknar när man bygger/påtar i trädgården alltid finns. Det är så befriande att faktiskt kunna promenera till en affär och slippa åka till de stora varuhusen för att köpa det som man saknar. För att inte tala om servicen.

I en fransk by hade man exploderat om man tog bort den lilla brödbutiken på hörnet så att man varje gång måste sätta sig i bilen och åka fem kilometer när man ska ha ha en brödbit till frukosten. Och när man dessutom tycker om ägaren som man litar på och vet alltid hjälpt dig att få dina bröd i rätt tid. Då känns det.

Ta inte bort det som får mig att känna!

Sparven

LÄS MER:Lerums järnhandel rivs när Aspen strand byggs

LÄS MER:Bostadsområdet Aspen strand i Lerum närmare verklighet: ”Vi är glada”

LÄS MER:SD tycker: ”Lägg ned skrytbygget Aspen Strand”

ANNONS