Lerums järnhandel rivs när Aspen strand byggs

När spaden sätts i marken för det nya bostadsområdet Aspen strand, måste järnhandeln Bolist flytta. Vart, vet de inte i dagsläget.
– Det finns inga lokaler i Lerum, säger delägaren Jonas Joklint.

ANNONS
|

Som Lerums Tidning tidigare berättat om, har det kommande bostadsprojektet Aspen strand tagit ett steg närmare verklighet och ska nu ut på granskning. Bostadsområdet ska byggas på platsen där bland järnbutiken Bolist idag har sina lokaler.

När spaden ska sättas i marken, har ägarna ännu inte fått besked om.

– Vi har väl minst information av alla i Lerums kommun. Det kan väl vilken dag som helst komma in någon och säga ”fuck off”, säger Jonas Joklint, som drivit butiken tillsammans med Andreas Donner sedan 2017.

Att byggnaden en dag ska bort har de dock vetat länge, då butiken haft ett rivningskontrakt sedan den öppnade för 15 år sedan.

– Men det hade varit roligt att få veta hur lång tid vi får vara kvar. Vi hade ju kunnat hitta på massa grejer om vi vetat att vi kan ligga här i fem år till. Då kan man bygga ute på gården och fixa till den.

Finns inga lediga lokaler

Att ersätta de nuvarande lokalerna på 770 kvadratmeter är ingen lätt uppgift, menar delägarna.

– Vi har väl hittat något på 200 eller 250 kvadratmeter, men så finns det ingen parkering eller lastmottagning. Vi tar ju emot fem, sex lastbilar om dagen. Det kanske finns något i Stenkullen, men då får vi nästan börja om från början, och då kan vi lika gärna skita i det, säger Andreas Donner.

Just det nuvarande läget, nära avfarterna till motorvägen, har stor betydelse för antalet besökare, särskilt till postutlämningen.

– Vi har ju rätt mycket kunder som jobbar i Göteborg, och tittar förbi innan eller efter jobbet. Så vi tror att vi skulle tappa mycket om vi inte är hyfsat nära centrum, säger Jonas Joklint.

En tom tomt med lämpligt läge, ser de som en potentiell lösning.

– Vi hade kunnat tänka oss att bygga en egen lokal. Det är ju en skokartong liksom, säger Andreas Donner.

LÄS MER:Bostadsområdet Aspen strand i Lerum närmre verklighet: ”Vi är glada”

LÄS MER:Aspedalens tågstation i Lerum kan läggas ner – politiker tar strid

LÄS MER:Giovanni Nicoletti vill sätta Aludden i Lerum på kartan – med stora parkkonserter

ANNONS