Efter att politiken avvecklat den svenska försvarsmakten och krisberedskapen så fanns det inga alternativ till medlemskap i Nato, skriver Mikael Solkulle (MP).
Efter att politiken avvecklat den svenska försvarsmakten och krisberedskapen så fanns det inga alternativ till medlemskap i Nato, skriver Mikael Solkulle (MP). Bild: Olof Ohlsson

Insändare: Fanns till sist inget alternativ till Nato

Efter att politiken avvecklat den svenska försvarsmakten och krisberedskapen så fanns det inga alternativ till medlemskap i Nato, skriver Mikael Solkulle (MP).

ANNONS
|

Svar till ”Äntligen är vi med i Nato”.

Nato. Det fanns till sist inget alternativ. Efter att politiken avvecklat den svenska försvarsmakten och krisberedskapen så fanns det inga alternativ till medlemskap i Nato. Vi hinner helt enkelt inte bygga upp ett tillräckligt starkt försvar i närtid. Vi tvingas därför nu förlita oss på andra nationers försvarskapacitet samt vilja (artikel 5) att hjälpa oss.

Att Putin är en galning, att krig är förfärligt vart det än förs och av vem står klart. Att Sverige också med vapen behöver kunna försvara gränser, vårt land och vår svenska modell står klart. Men jag tycker det är mörkt och sorgligt när politiska företrädare för mig som Lerumsbo faller in i hyllningskören av ett medlemskap i en militär allians. Det finns inget att fira. Det är bara mörkt och sorgligt!

ANNONS

Mörkt för att våra företrädare hyllar ett medlemskap i en militär allians och att vi som samhälle har behövt backa så långt. Mörkt för att det är historielöst och naivt med en tro på att Nato-medlemskap försäkrar Sverige mot angrepp. Vi läser och hör om nya angrepp mot vår nation varje dag!

Sorgligt för att två unga politiska företrädare vurmar ett medlemskap där man själv sitter säker bakom skrivbord, på behörigt avstånd, riskerandes inget. Fronten är numer långt borta. Sorgligt för att man retoriskt använder sig av en otroligt förenklad bild av vad ett medlemskap i Nato kostar Sverige och dess invånare.

Jag tycker det är sunt av Miljöpartiet som ifrågasätter varför upprustning för väpnad konflikt skall ses som det mest naturliga alternativet. När ekonomiska resurser så uppenbart behövs i många samhällsbyggande verksamheter. Jag är stolt över att vilja värna vår alliansfrihet och att använda samtal som väg framåt. Men jag är också stolt svensk som accepterar och som tillsammans med mina vapenbröder i försvarsmakten, varje dag, utan tvekan också med vapen i hand är beredd att försvara varje centimeter av Lerum och Sverige. Nu också som Nato-soldat.

Mikael Solkulle (MP), Fänrik/Kvartermästare MR-V

LÄS MER:Insändare: Äntligen är vi med i Nato

LÄS MER:Insändare: Krigspropagandan skrämmer våra barn

LÄS MER:Rekordmånga kallas till mönstring från Lerum

ANNONS