Viktor Lundblad (M), kommunstyrelsens ordförande.
Viktor Lundblad (M), kommunstyrelsens ordförande. Bild: Privat

Insändare: MP klappar de som förstör medhårs

Gång på gång prioriterar Miljöpartiet fel och låter ideologi gå före verkstad, skriver Viktor Lundblad (M) i en replik.

ANNONS

Svar till ”Skyll inte en havererande skola på klottrande ungdomar”.

Fredrik och Miljöpartiet fortsätter klappa de som förstör medhårs. Olyckligt och tråkigt att förstörande, förfulande och fördärvande av våra offentliga miljöer ska accepteras, enligt Miljöpartiet. Som enda parti valde man att stå utanför trygghetsskapande åtgärder för elever, vårdnadshavare och skolans anställda. Gång på gång prioriterar man fel och låter ideologi gå före verkstad.

Jag och Renée Bengtsson, ordförande i Utbildningsnämnden, träffade Sveriges Lärare i måndags. Ett mycket bra möte som jag hoppas vi framöver kan fortsätta med. De frågade varför vi inte går ännu längre med kameror, varför sätter vi inte in dem inne i skolan? Miljöpartiet borde, precis som alla andra partier, stå på deras sida - inte på de som förstörs sida. Skärpning.

ANNONS

Fredrik fortsätter därtill att påstå att Miljöpartiet satsar på skolan. Låt oss jämföra Miljöpartiets budgetförslag med Majoritetens förslag till budget för 2024. Där satser vi ytterligare 75,2 miljoner kronor, utöver de 1,5 miljarder kronorna som går till skolan. Det ska jämföras med Miljöpartiets rampåslag på 5,8 miljoner kronor. Hade Fredrik fått bestämma hade skolan vart i fritt fall. Inga nya läroböcker hade kunnat köpas in. Lärare hade behövt sägas upp. Studiebesök hade behövt prioriteras bort och klasserna hade blivit större och större. Ta ert ansvar och leverera lösningar, inte bara floskler på insändarsidan på Lerums Tidning.

Faktum är att vid varje tillfälle som förslag på att minska antalet elever per klass har presenterats har Miljöpartiet röstat nej. För att kunna minska elevantalet krävs nämligen fler klassrum och då behövs det byggas fler skolor. 1 400 skolplatser har vi fattat beslut om ska upprättas. Det handlar bland annat om utbyggnad av Torpskolan, Ny skola i Norra Hallsås, ny skola i Stenkullen och utbyggnaden av Berghultsskolan. Alla dessa förslag har Miljöpartiet röstat nej till.

Fredrik, gör om och gör rätt.

Viktor Lundblad (M)

Kommunstyrelsens ordförande

LÄS MER:Insändare: Oacceptabel skadegörelse

LÄS MER:Insändare: Skyll inte en havererande skola på klottrande ungdomar

ANNONS