FBC Lerum är en av de föreningar som majoriteten träffat nyligen.
FBC Lerum är en av de föreningar som majoriteten träffat nyligen. Bild: Christoffer Sturesson

Lättare att föra dialog med föreningslivet i Lerum

Centerpartiet för en medveten ohederlig argumentation och försöker föra föreningar och kommuninvånare bakom ljuset, det menar Moderaterna som men att det sedan årsskiftet har blivit ännu bättre möjligheter att föra dialog med föreningslivet.

ANNONS
|

Replik: Konstruktiva möten med vårt föreningsliv

Den 1 januari 2023 införde Moderaterna och Socialdemokraterna en helt ny nämnd i Lerums kommun, Kultur- och fritidsnämnden. Syftet var att skapa bättre förankring, dialog och påverkansmöjlighet för kommuninvånare i frågor som handlar om kultur och fritid. Vi, samt föreningslivet, upplevde att kultur- och fritidsfrågor drunknade i den tidigare Lärande sektorn som innehöll såväl förskola, grundskola, gymnasium, vuxenskola samt kultur- och fritidsfrågor. Detta gjorde vi mot Centerpartiets vilja. Hade Centerpartiet fått som de ville hade Lerums kultur- och fritidsliv stått utan särskilt nämnd där deras frågor hanterades.

Sedan årsskiftet har den här majoriteten träffat en rad olika föreningar för dialog, samverkan och samtal. Så sent som på Kristi himmelsfärdstorsdag träffade Moderaterna och Socialdemokraterna IK Baltichov, FBC Lerum, Floda IBK, Lerums Basket och Gråbo Gymnastik och pratade bland annat om den problematik som dessa föreningar upplever med halltider. Med andra ord finns forum och vi samtalar med alla som vill.

ANNONS

Robert Blomberg, ledamot i Kultur- och fritidsnämnden för Centerpartiet, närvarade på mötet i och med sitt engagemang i IFK Baltichov och kan därför intyga detta, men väljer istället att skriva en insändare i Lerums Tidning där han påstår att inga forum för dialog existerar. Det är att föra en medveten ohederlig argumentation där man försöker göra föreningslivet, som lägger otaligt många timmar på att förbättra vår kommun, till ett slagträ i debatten.

För de föreningar som vill träffa oss politiker i majoriteten så är vi alltid öppna för det. Hör av er! Vi vill höra vad ni har att säga.

Viktor Lundblad

Kommunstyrelsens ordförande

Vincent Nordgren

Ordförande, kultur- och fritidsnämnden

LÄS MER:Konstruktiva möten med vårt föreningsliv

LÄS MER:Utbildningsnämnden: Problemet är för få förskolor

LÄS MER:Varför vill inte Lerums politiker ha medborgarinflytande?

ANNONS