Det stora barngrupperna beror på förskolebrist, menar Renée Bengtsson (S) ordförande i utbildningsnämnden.
Det stora barngrupperna beror på förskolebrist, menar Renée Bengtsson (S) ordförande i utbildningsnämnden. Bild: Filippa Eckert

Utbildningsnämnden: Problemet är för få förskolor

Vi delar den bilden av att barngrupperna i våra förskolor är för stora, men vi delar inte bilden av orsaken till problemet, skriver Renée Bengtsson (S), ordförande i utbildningsnämnden.

ANNONS
|

Replik

6/5 För stora barngrupper i förskolan i Lerum

Mycket riktigt är den politiska majoritetens vilja att förskoleverksamheten i Lerums kommun ska hålla en hög standard med välstädade lokaler, trygga miljöer och ett lågt antal barn i förskolegrupperna. Alla ska känna sig trygga i Lerums kommun, oavsett om man är barn eller vuxen.

Vi delar den bild som Sveriges Lärare har, att barngrupperna i våra förskolor är för stora, men vi delar inte bilden av orsaken till problemet. Sveriges Lärare påstår att det är en ansträngd ekonomi i Lerums kommun, det är det inte, problemet är att det finns för få förskolor, i dagsläget behöver vi åtminstone öka med åtta avdelningar för att tillgodose behovet av förskoleplatser.

ANNONS

Det har med andra ord inte byggts tillräckligt med förskolor. Moderaterna och Socialdemokraterna tar därför ansvar för att fler förskolor ska byggas och att en skolstrukturutredning görs varje år så att befolkningstillväxt och förskoleutbyggnad går hand i hand.

Renée Bengtsson (S) ordförande utbildningsnämnden

Maria Bergstedt (M) 1:e vice ordförande utbildningsnämnden

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS