Fredrik Ängdervik (MP).
Fredrik Ängdervik (MP). Bild: Privat

Replik: Hur kan en historisk satsning i skolan leda till uppsägningar?

Att det låter högt när vi, en aktiv opposition, trummar på Moderaternas löften är kanske för att löftena är ihåliga och akustiken blir därefter, skriver Fredrik Ängdervik (MP).

ANNONS
|

Det stämmer att Miljöpartiet röstat emot olika typer av ny fastighetsförsörjning inom skolan, men det är för att vi inte önskar storskolor, det ska dock inte tolkas som att vi vill minska antalet skolplatser. Vad är en skolplats? Jo, det är en trygg plats för våra barn där de har tillräcklig tillgång till de vuxna kompetenser som krävs, lärare, kurator, elevassistenter och så vidare för att lära det som krävs enligt läroplan. Inte enorma byggnader som ekar tomma.

Moderaternas så kallade historiska satsning på skolan innebär ett minskat antal vuxna i skolan, visserligen i moderna byggnader, men vem vill jobba under de omständigheterna? Istället för att bemöta den helt adekvata frågan väljer kommunstyrelsens ordförande att kasta ut en dimridå med halvsanningar och snudd på personangrepp, mycket allvarligt från kommunens högste ledare.

ANNONS

Att påstå att Miljöpartiet röstat emot ökad mängd feriearbete är en ren lögn, detta vet debattören av den enkla anledning att Miljöpartiet inte har rösträtt i kommunstyrelsen där frågan har avhandlats och han själv sitter som ordförande. Den typ av retorik som kommunstyrelsens ordförande ägnar sig åt skulle på en skolgård kunna kallas för mobbing, även det kommer att öka med minskat antal vuxna i skolan.

Att det låter högt när vi, en aktiv opposition, trummar på Moderaternas löften är kanske för att löftena är ihåliga och akustiken blir därefter. Den mycket enkla frågan kvarstår obesvarad, hur kan en historisk satsning i skolan leda till uppsägningar och ökad elevtäthet? Hur många inom skolan ska ni säga upp?

Minskad elevtäthet och ökad vuxennärvaro är centralt för elevers välmående. Miljöpartiet driver frågor som månar om utbildning och elevhälsa, men även att Lerum ska vara en bra arbetsplats för personal som arbetar med våra unga. Vi väljer att inte mäta en skolas kvalitet utifrån storleken på dess byggnad. Det är så vi får Lerum till att bli den bästa livsplatsen och därmed skapar en ökad inflyttning med allt positivt som det innebär.

Fredrik Ängdervik

MP Lerum

LÄS MER:Insändare: Var är satsningen på skolan?

LÄS MER:Replik: Var är MP:s satsning på skolan?

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS