Körfestival, bakluckeloppis och vernissage är några av de sakerna du kan göra i helgen.
Körfestival, bakluckeloppis och vernissage är några av de sakerna du kan göra i helgen. Bild: Slöjd och byggnadsvård

Detta kan du göra i Lerum i helgen

Mycket härligt på temat kultur finns att göra i helgen. Den som är sugen på att tävla i att slå lie kan besöka rekofestivalen på Nääs i helgen. Elever från Lerums gymnasium ställer ut i Dergården och den sportintresserade kan besöka Öijared för att titta på golftävling.

ANNONS
|

Rekofestivalen på Nääs

Rekofestivalen på Nääs är en festival för de som uppskattar hantverk och hållbarhet. Här kommer det finnas bakluckeloppis, utställare samt foodtrucks. Besökare kan prova på att slå med lie eller bygga med lera och hampa. Dessutom hålls det föredrag på ämnet. Barnen kan bygga sig ett eget insektshotell eller gå på en slöjdvandring.
Festivalen är igång mellan 11 och 16 under lördagen.

Nääs Körfestival

Temat för Nääs körfestival är solidaritet med kvinnor i hela världen. I lekhuset på Nääs kommer fyra körer att uppträda; Damkören Ymna, Härlanda Kammarkör, Gothia Vokalensemble och Göteborgs Ungdomskör. Detta går av stapeln på lördag mellan 16.00 och 18.00 och kostar inget att besöka.

Konstutställning med akvareller av ukrainsk konstnär

På lördagen kommer det arrangeras vernissage med akvareller från den ukrainska konstnären Iryna Aleksandrova. Alla tavlor som visas upp är till salu för 1000kr och pengarna går oavkortat till konstnären som tvingades fly sitt hemland.

Utställningen arrangeras i skivbutiken Wonderland the Shop som ligger på Brobacken 6. Vill man handla begangnade vinyler och cd-skivor har butiken öppet mellan 12 och 15. Utställningen pågår mellan 15.00 och 17.30.

Golftävling på Öijareds golfklubb

108 spelare från hela landet gör upp om vinsten. Första start 10.00 på lördagen. Tävlingen pågår mellan 27 och 28 maj.

Estetiska programmet examensutställning

Elverna Lerums gymnasium som läser estetiska programmet med inriktning bild och media visar upp sina examensverk. Utställningen finns att se i Dergårdsgalleriet under hela helgen.

LÄS MER:Rekofestivalen för de som gillar hållbarhet och hantverk

LÄS MER:Festival på Nääs i Floda hedrar kvinnor världen över

LÄS MER:Lerums fotoklubb bäst i Sverige - arrangerar tävlingen 2024

ANNONS