Han tar över Coffee station i Lerum – drömmer om att expandera: ”Ska hyra ut båt”

Flodabördige Arya Salehi tar över Coffee station i Lerum efter att Giovanni Nicoletti blivit delägare i Aludden park och restaurang. Nu drömmer Arya Salehi om att etablera sig också på andra orter – och till sommaren ska invånare kunna hyra en båt i butiken.

ANNONS
|

Det var i januari i år som Arya Salehi, 27, tog över Coffee station vid ST1-macken i Aspedalen, Lerum.

Några månader tidigare hade butikens förre ägare, Giovanni Nicoletti, blivit Aluddens nye ägare, något som LT berättat om tidigare.

– Coffee station är ett fantastiskt koncept. Giovannis vision var ju att det här skulle bli ett koncept och att det skulle finnas på flera orter. Den visionen ska jag ta över, säger Arya Salehi.

Ska hyra ut båt

Han drömmer om att låta Coffee station etablera sig också vid andra ST1-macker i landet. Men först gäller det att nå ut till kommuninvånarna, menar han.

– Det är en fantastisk miljö som finns här och det är ett ställe för alla – för de som vill sitta och avnjuta en baguette, för den som behöver en kaffe på vägen, för den som vill komma förbi och köpa en korv med bröd eller för den som vill vinna jackpotten på trav- och galoppsporten.

ANNONS

När LT pratar med Arya Salehi ska han just ha ett möte med den förre ägaren Giovanni Nicoletti. De båda samverkar fortfarande efter ägarbytet och ska nu inleda ett gemensamt samarbete med Aspen-Säveåns fiskevårdsområde.

– Man kan köpa sina fiskekort hos oss, och nu sparkar vi igång ett samarbete med den lokala fiskeföreningen som innebär att man kommer att kunna hyra en båt hos oss, säger Arya Salehi.

Han fortsätter:

– Fiskeföreningen tillhandahåller båten och vi ska hyra ut den. Det blir en lite rolig grej för kommuninvånarna: Om man vill fiska kan man köpa fiskekort innan, eller om man bara vill avnjuta en dag på sjön med familjen och barnen kan man göra det också.

En familj med entreprenörer

Att driva en verksamhet kommer naturligt för Arya Salehi, som är uppvuxen i en familj med företagare. Hans bror, Abbas Salehi, äger Järnvägskrogen i Floda och Salong Jäger i Lerum, men för Aryas egen del är Coffee station det andra ägandeskapet. Tillsammans med sin mamma äger han också Floda Järnvägsbutik.

– Vi är en familj med entreprenörer. Vi vill ju växa samtidigt som vi vill att kommunen ska växa, säger Arya Salehi.

LÄS MER:Manpower etablerar sig i Lerum

LÄS MER:Röda prislappar och mindre grönt när matpriserna stiger

LÄS MER:Syfabriken lämnar Nääs – skänker bort 1800-talsmaskin

ANNONS