Hon har öppnat privat sköterskemottagning i centrum

Strax intill Solkatten har sjuksköterskan Sima Rezaei öppnat en ny privat vårdmottagning. Planen är att avlasta kommunens vårdcentraler och hjälpa Lerumsborna med enklare besvär.
– Här kan man göra behandlingar som inte kräver en läkare, säger hon.

ANNONS

Vaccination för TBE, öronundersökningar, rådgivning och enkla hälsokontroller. Det är bara några av de saker Sima Rezaei kan hjälpa till med på sin nyöppnade mottagning i centrala Lerum.

– Det kan vara så att man inte riktigt känner sig frisk men att man inte vet vad det beror på. Då kan jag undersöka patienten och beroende på min bedömning så kan jag skriva remiss eller hjälpa till.

Sima Rezaei är själv utbildad sjuksköterska och har jobbat inom vården i 15 år, bland annat i Göteborg, Lerum och Norge. Hon har dessutom erfarenhet av jobb inom kommun, landsting och som bemanningssjuksköterska.

ANNONS

Hur kommer det sig att du öppnar en mottagning här i Lerum?

– Jag har bott här sedan 2014 och det var enklare än att öppna i Göteborg. Sedan har jag länge känt att behovet för sådana här mottagningar är stort. Vårdcentralerna är väldigt belastade.

Vill ge "det lilla extra”

Sima Rezaeis långsiktiga förhoppning är att vårdcentralerna i Lerum vill skicka patienter som behöver enklare vård till mottagningen, eller att Sima själv kan åka och göra hembesök.

– Min plan är att kontakta vårdcentralerna och presentera mig så att de i framtiden kanske kan skicka sina patienter till mig. Det kan till exempel gälla blodtryckskontroller, omläggningar, stomihantering eller kateterhantering. Allt som en sjuksköterska kan göra. Här finns det möjlighet att utföra samma insatser som man kan utföra på en vårdcentral, säger Sima Rezaei.

Vad var det som fick dig att vilja öppna en egen mottagning?

– Jag tycker om att jobba med folk! Det är därför jag är sjuksköterska. Man gör många värdefulla insatser på vårdcentraler, äldreboende och inom olika verksamheter men det är inte alltid tiden finns för alla som söker hjälp.

Sima Rezaei vill kunna erbjuda Lerumsborna en mindre stressad vård på obekväma tider och utan långa väntetider.

– Här ska kunder inte behöva boka en tid, och det ska inte vara snabba, hastiga besök utan jag vill gärna ge det lite extra. Det är många som behöver ha lite längre samtal vid besök, som kanske även behöver lite vård för själen. Det är väldigt viktigt att se personens helhet!

Hur tänker du med prissättning?

– Jag är privat och har inget avtal med landstinget. Men jag försöker hålla mig runt vårdcentralens pris för besök hos sjuksköterska.

LÄS MER:Vinn en pop-up-butik – på Nääs fabriker

LÄS MER:Vill etablera massivt industriområde vid Jerikotunneln

ANNONS