Lerums Tidning har samlat helgens aktiviteter som bjuder på allt från konst och kultur till disco i Tingshuset.
Lerums Tidning har samlat helgens aktiviteter som bjuder på allt från konst och kultur till disco i Tingshuset. Bild: Matilda Falk

Hösthelg i Lerum – detta kan du hitta på i kommunen

Låt experter sortbestämma dina äpplen i Jonsered eller gå på skördefest i Tollered! Lerums Tidning har samlat helgens aktiviteter som bjuder på allt från konst och kultur till disco i Tingshuset.

ANNONS
|
Bild: Nanna Stenhede

Lördag: Nääs konsthantverk och galleri presenterar en ny utställare. Det är konstnären och keramikern Charlotta Klingström som med sin utställning ”I skick som ny” vill väcka tankar hos besökarna.
Tid: Öppettider fredag-söndag klockan: 11.00–16.00.
Plats: Nääs konsthantverk, mellan Nääs och Nääs allé.
Bild: Matilda Falk

Skördefest i bruksorten Tollered

Lördag och söndag: I helgen välkomnar Nääs fabriker allmänheten till en fullspäckad skördefest med liveband, foodtrucks, aktiviteter för barnen och ett trettiotal utställare. Arrangören laddar dessutom upp med fler parkeringar och hoppas på två trevliga marknadsdagar.
Tid: 10.00–16.00
Plats: Nääs fabriker, Tollered.
Bild: Matilda Falk

Låt experter sortbestämma dina äpplen i Jonsered

Söndag: Ta dig till Jonsereds fabriker och låt äppelexperter sortbestämma dina äpplen. I helgen kommer de internationella pomologerna Agneta Lundberg och Anna Holmgren till Brödfabriken för att inspektera äpplen. Tidigare år har detta gjorts på Jonsereds trädgårdar men på grund av byggnation görs detta nu nere vid det populära kaféet.
”Ta med 5 friska exemplar av varje sort du vill ha sortbestämd så kan de berätta mer om dina äpplen” skriver Brödfabriken på sin hemsida.
Tid: 10.00–14.00
Plats: Brödfabriken, Jonsered.
Bild: Matilda Falk

Vandra längs Gotaleden

Helgen: Enligt prognoserna ser det ut att bli en helg med sol och vad passar inte bättre än att ge sig ut i den friska höstluften. Genom kommunen går flera etapper av Gotaleden. Utmana dig själv i backig vandring från Jonsereds kulturmärkta bruksmiljö vidare mot Goråsbergen med utsikt över sjön Aspen till Lerum centrum, eller gå längs Säveån i ett betydligt lägre tempo mot Floda. Därefter kan man dessutom gå vidare mot Tollered och Norsesund.
Bild: Matilda Falk

Lerumspucken i Vättlehallen

Lördag: Besök Vättlehallen när klassiska ishockeyturneringen pågår för barn födda 2014. Från morgon till kväll.
”Fri entré och många lotterier med mera utlovas!” skriven Lerums BK på sin hemsidan.
Plats: Vättlehallen, Stenkullen.
Bild: Rebecca Hådell

Livemusik och smörrebröd på Mariehöjd

Lördag: Luncha på nyöppnade Mariehöjds smörrebrödscafé. På lördag gästas även kaféet av Milo-Lee, en 17-årig singer-songwriter från Floda.
”Han skriver om sina upplevelser som queer, med alla dess upp och nedförsbackar...” skriver arrangören på Instagram.
Tid: Från klockan 12.30.
Var: Drängseredsvägen 36A, Floda.
Bild: Stefan Bennhage

Dans i Tingshuset

Fredag: Studieförbundet vuxenskolan och FUB arrangerar Dans Skoj i Tingshuset. På fredag, och ytterligare två fredagar framöver, kan man anmäla sig till festen som innehåller dans med möjlighet att lära sig nya danssteg, kreativt skapande och fika.
”Du deltar på egna villkor och är med så länge du vill, men har du behov av extra hjälp behöver du ha med dig stöttning” skriver arrangörerna.
Tid: Klockan 18.00–20.00
Plats: Tingshuset i Lerum.
Anmälan: 400 kronor inklusive fika. Gratis för FUB-medlemmar.

LÄS MER:Prisvärda buffén på Namfon Thaikök – ett hett smakäventyr

LÄS MER:Unga företagare fick möta lokala drakar på gymnasiet

ANNONS