Där det en gång låg en blomstrande camping med minigolf, stugor och badplats är det nu ängsmark. Hit går hundägare och rastar sina hundar och i ena änden av området ligger kolonilotter.
Där det en gång låg en blomstrande camping med minigolf, stugor och badplats är det nu ängsmark. Hit går hundägare och rastar sina hundar och i ena änden av området ligger kolonilotter. Bild: Nanna Stenhede

Kommunen tar nya tag om campingen: ”Öppna för idéer”

Nu tar Lerums kommun nya tag om den gamla campingtomten vid Aspen. I en så kallad Request for interest, RFI, vänder sig kommunen till näringslivet om idéer.
– Nu går vi ut till marknaden för att identifiera hur många aktörer som långsiktigt vill driva en campingverksamhet vid Aspen, säger Viktor Lundblad (M), kommunstyrelsens ordförande.

ANNONS
|

Lerums Tidning har i tidigare artiklar skrivit om den gamla campingtomten vid Aspen. Bland annat om att den på senare år fallit i glömska och numera fungerar som en överväxt hundrastgård. Men också hur fler hittar till kolonilotterna som finns i området.

Lagom till höstens intåg vänder sig nu Lerums kommun till marknaden och näringslivet. Den gamla campingtomten ska återgå till sin fulla prakt och kommunen efterlyser nu idéer och tankar kring hur detta ska gå till.

”Vi är öppna för olika idéer”

”Lerums kommun vill ha in tankar och synpunkter på hur kommunen på bästa sätt, genom arrende, ska få till en ny campingverksamhet inom det som tidigare var Aspen camping”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

ANNONS

Kommunens egna tankar sträcker sig från enklare verksamhet med enbart ställplatser för husbilar eller enklare tältcamping till en större campingverksamhet med stugor och aktivitetsområde.

– Vi är öppna för olika idéer och förslag. Vad ser de för potential eller hinder, säger Viktor Lundblad (M), kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet.

Sista dag att komma med synpunkter eller idéer är 28 september och då hoppas kommunen att få en större bild om potential, omfattning, ekonomi och eventuella hinder samt tidsplan.

LÄS MER:Här kan du testa glamping – på hemmaplan

LÄS MER:Kommunens önskan: Gothia Cup till Lerum nästa år

ANNONS