Lokalbor öppnar nytt fik vid Mjörnbotorget: ”En dröm”

Nu står det klart att den tidigare kafélokalen på Mjörnbotorget fått en ny hyresgäst. Det är familjen Antfolk från Gråbo som följer sin dröm och vill skapa en ny mötesplats i centrum.
– Jag vill att det ska bli ett välbesökt och uppskattat kafé, säger Ingela Antfolk.

ANNONS

Sedan några månader tillbaka har kafélokalen på Mjörnbotorget varit nedsläckd och igenbommad, vilket familjen Antfolk nu vill ändra på. Nyligen skrev de på kontrakt att hyra lokalen och öppna ett nytt kafé.

– Våra planer för kaféet är att öppna upp det och köra lite samma regi som det var innan. Det ska bli en mötesplats i Gråbo, berättar Ingela Antfolk.

När vi möts i lokalen är den dock fortsatt nedsläckt.

– Strömmen är inte igång än, berättar Ingela med ett leende.

Bakom kassan och i köket kommer Ingela med familj tillaga och servera bakverk, smörgåsar och lättare lunch.

– Jag själv har jobbat inom kök i över 25 år och dottern är också utbildad inom bageri och konditori, säger Ingela.

ANNONS

”Rätt läge”

Drömmen om att öppna något eget har funnits länge. Och när familjen såg att lokalen, som inte ligger långt från deras hem, hyrdes ut kändes det rätt.

– Vi har väl haft en liten dröm ett tag, att öppna något eget. Kanske en lunchrestaurang eller någonting liknande. När denna lokalen dök upp kände vi att det var rätt läge.

Hur känns det att få driva ett kafé på hemorten?

– Det känns väldigt skönt att driva det just där man bor. Man känner folket runt omkring och har en liten uppbyggd kundkrets från början.

Det råder stor nyfikenhet bland lokalborna om vad som händer i lokalen, medger Ingela. Flera har glatt frågat när fiket kommer öppna.

– Många har saknat att kunna köpa goda smörgåsar eller köpa med sig bakverk hem. Och just det här med att sitta och fika och umgås. Många har saknat en mötesplats, säger hon.

Förverkligar sin dröm

Nu är planen att Mjörnbo Café, som det nya namnet lyder, kommer öppna i början på december. Först ska familjen bilda sig en uppfattning om vad som behöver göras, vilka maskiner som behöver köpas in och sätta sin egen prägel på lokalen.

– Tidigare har jag jobbat inom skolrestaurang och där är allt så stort. Nu får vi driva något eget, där man själv får förverkliga sina drömmar. Vara lyhörd och höra vad folket runt omkring vill ha. Vi vill vara Gråbos kafé.

Hon säger sig också ha lyssnat på människor i sin omgivning som peppat henne och familjen att våga satsa.

– Det är många man har pratat med som har haft den här drömmen men som inte har gjort det. Och de har sagt till mig flera gånger: ”ja men gör det här nu, du kommer ångra dig, för det har jag gjort hela livet.”

LÄS MER:Varuhuset vid E20 flyttar från guldläget: ”Lokalen för stor”

LÄS MER:Flodabo bakom nya Café Weimén på Lilla Ön

ANNONS