Mannen stoppade på sig oxfilé värt över 6 000 kronor.
Mannen stoppade på sig oxfilé värt över 6 000 kronor. Bild: Polisens förundersökningsprotokoll

Man döms till fängelse efter köttstöld i affär i Lerum

Mannen stal oxfilé till ett värde på drygt 6 000 kronor i en affär i Lerum. Nu ska han avtjäna en månads fängelsestraff.

ANNONS

Det var i januari i år som mannen i 30-årsåldern från Göteborg gick in till livsmedelsbutiken i Lerum och försökte promenera ut med kött till ett värde på 6 308 kronor utan att betala för det. Han blev påkommen.

Och nu har Alingsås tingsrätt avgjort målet, det gjordes trots att mannen uteblev från förhandling. 30-åringen har erkänt stölden i polisförhör, och det finns också stöd för erkännandet i den övriga utredningen.

Stoppade på sig oxfilén

Han har själv förklarat i polisförhör ”Jag kom till Ica och tog en korg för att sedan gå in i butiken. Först gick jag till grönsaksavdelningen där jag tog champinjoner. Jag gick sedan vidare till köttavdelningen där jag stoppade på mig sju stycken oxfilé. Jag lade dem under min jacka som jag hade på mig. Jag gick sedan och tog juice. Efter det gick jag mot den bemannande kassan där jag betalade champinjonerna och juicen.”

ANNONS

Efter detta gick han mot utgången, där han blev stoppad av två uniformerade väktare.

Begick nya brott

Rätten konstaterar att 30-åringen har återfallit i tillgreppsbrott under tiden han hade prövotid från den senaste villkorliga frigivningen. Därmed kan inte någon annan påföljd än fängelse komma i fråga.

Det var långt ifrån första gången mannen stod inför rätta, han förekommer under 13 punkter i belastningsregistret. Och dömdes senast till fängelse för stöld. Han frigavs dock villkorligt sommaren 2022, med en återstående strafftid på 20 dagar.

Fängelsestraffets längd ska bestämmas till en månad. Och den tidigare villkorligt medgivna friheten ska förklaras helt förverkad.

LÄS MER:Sambon hittades avliden – man dömd för grov misshandel

LÄS MER:Tio män ställs inför rätta efter skjutningen på Brobacken i Lerum

LÄS MER:Fängelsestraff efter knivdåd sänks – från 10 till 3,5 år

ANNONS