Ny ridväg invigdes i Slätthult

Lerums kommun är en av Sveriges hästtätaste kommuner. Nu har en ny ridväg invigits i Slätthult – för att förvalta det stora intresset, och främja en god hälsa.
– Vi ser att det finns ett enormt intresse för just ridning, säger Vincent Nordgren (M).

ANNONS
|

Det var under lördagen som politiker, tjänstemän och kommuninvånare samlades i Slätthult för invigningen av den nya ridvägen där.

Väl på plats möttes åskådaren av en ovanlig syn – politiker på hästrygg.

– Jag har ridit ett fåtal gånger tidigare i mitt liv men jag fick en väldigt duktig häst så det var inga större problem. Jag satt stabilt och bra, säger Vincent Nordgren (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Likt en gammal kung?

– Precis, jag kände mig som en kung, svarar han skämtsamt.

Säkrare ridning för alla

På hästens rygg höll Vincent Nordgren ett invigningstal, sedan klipptes ett band av Linda Silander (S) och Gunilla Lindell (KD). Även kommunens högsta politiker, Viktor Lundblad (M), syntes på en apelgrå häst.

ANNONS
Viktor Lundblad (M) på poängpromenad med häst.
Viktor Lundblad (M) på poängpromenad med häst. Bild: Jarl Silander

Lerum är en av Sveriges hästtätaste kommuner, berättar Vincent Nordgren. Den nästan 680 meter nya ridvägen är ett sätt att ta till vara på kommunens stora ridintresse.

– Och det här är ju ett sätt att göra det på ett säkert sätt, både för ryttaren och hästen. Och kanske speciellt mot de som är lite mer oerfarna, både hästar och ryttare, är det ännu viktigare, säger Vincent Nordgren.

Poängpromenad och hälsa

Vägen är strängt taget inte för något annat än just ridning. Det är inte till för mopedister, cyklister eller elsparkcyklar, understryker han.

Sträckan i Slätthult har nyttjats för ridning tidigare, men nu har kommunen avlägsnat vassa stenar och annat.

Varför just i Slätthult?

– Det är ett ställe där det finns mycket hästgårdar och hästintresserade människor så det är naturligt att vi krokar an till dem också, svarar Vincent Nordgren.

Invigningen avslutades med en poängpromenad av Ridfrämjandet, som också var på plats. Vinnare blev politikern Gunilla Lindell, som fick nio av tio poäng.

I budget 2023 finns det att kommunen både ska rusta upp gamla ridvägar och anlägga nya.

LÄS MER:Nytt förslag kan snuva hundratals barn i Lerum på fritidsaktiviteter

LÄS MER:Tio veckors väntan på läkartid för Hasse: ”Fruktansvärt orolig”

LÄS MER:Annica från Gråbo räddar julen för de för tidigt födda barnen

ANNONS