Stora banarbeten – räkna med försenade tåg i Lerum

Stora banarbeten i Olskroken i helgen gör att tågen genom Lerum påverkas. Resenärerna får räkna med förseningar mellan lördag morgon och söndag kväll.

ANNONS
|

Natten till lördag den 18 november startar arbetena som orsakar störningar i tågtrafiken fram till söndagen den 19 november klockan 19:00. Västtrafik har tidigare informerat på sin hemsida att vissa avgångar på Västra Stambanan skulle ställas in, men under onsdagen blev det klart att alla tåg går.

– Men det är bara ett spår öppet så det blir lite mer köer än vanligt på banan och det finns risk för förseningar, säger Madelene Frödell, chef trafikledningsområde Väst på Trafikverket.

Västtrafik uppdaterar kontinuerligt avgångstiderna.

– Vi rekommenderar alla resenärer att söka sina resor i vår app Västtrafik To Go, säger Frida Antonsson, presskommunikatör på Västtrafik.

ANNONS

Parallellprojekt till Västlänken

Banarbetet som utförs i Olskroken är ett parallellprojekt till Västlänken där Trafikverket bygger sex järnvägsbroar, en gångbro och ungefär 10 000 meter nya järnvägsspår.

– Vi har slutbesiktning av Olskroksbron och när vi ändå har avstängt passar vi på att göra mycket underhållsarbeten som att renovera växlar och annat, säger Madelene Frödell.

Efter helgens arbete sker inga större planerade trafikstörningar innan årsskiftet.

– Det kan bli kortare stopp men vi försöker styra jobbet så mycket som möjligt till nattetid och på helger och lov när det inte är så många resenärer.

LÄS MER:Så vill Lerumspolitikerna rädda Aspedalen station

LÄS MER:Hon lär hundägare att hitta knark och sprängämnen

LÄS MER:SM-silver för rutinerade ryttaren Linn Widmark

ANNONS