Fem av elva Lerumslag till A-slutspel i Gothia cup

Fem av elva Lerumslag är vidare till A-slutspel i Gothia Cup. Men för Lerums IS F18 räckte det inte hela vägen fram trots seger i sista gruppspelsmatchen. Där får man nöja sig med B-slutspel.
– Gothia cup är alltid Gothia cup, det är alltid en fantastisk känsla, säger Jenny Holm, klubbchef på Lerums IS.

ANNONS
|

Efter gruppspelet är fem av elva Lerumslag vidare till A-slutspel. Mest har flicklagen imponerat där två av tre lag är vidare efter imponerande spel. Floda BoIF har gått fram som en ångvält i F16 med tre raka segrar men i sista matchen blev det en uddamålsförlust varför laget blev tvåa i gruppen på sämre målskillnad.

Lerums IS F14 vet ännu inte hur det är att förlora. Efter tre segrar på tre matcher och en förkrossande målskillnad på 18-1 väntar nu 32-delsfinal.

” Vi får ändå kämpa och inte slappna av”

Lika bra har det inte gått för Lerums IS F18. När Lerums Tidning är på plats på Kviberg vill laget gärna ta sin första seger i gruppspelet. De är självsäkra, laget de möter, Ayenda FC har förlorat båda sina två matcher.

ANNONS

– Det känns ganska lugnt inför idag, säger Kayla Dellmer, spelare i Lerums IS.

– Vi tycker det ser ganska ljust ut för oss, men vi får ändå kämpa och inte slappna av, säger hennes lagkamrat Märta Rohdin.

Lagkamraterna är hemmahörande i Stenkullen. De har spelat fotboll sen barnsben och det är andra året är deras de deltar i Gothia Cup. Båda uppskattar att det är så mycket folk från olika länder med.

– När man spelar i serien så blir det att man möter samma lag hela tiden, nu blir det lite olika länder, säger Märta Rohdin.

Det tar bara en minut in i matchen innan Lerums IS gör första målet. Motståndarna hinner knappt reagera. En kvart senare gör de ett andra mål. Efter första halvlek står det två noll till Lerums IS. Trots det är de inte helt nöjda med resultatet, de hade hoppats på ännu fler mål.

”Skönt med första segern i Gothia”

Andra halvlek märks det att laget har lagt in en extra växel. I slutet av matchen lägger Märta Rohdin matchens tredje mål. Med fem minuter kvar av matchen får laget till slut till ett fjärde mål innan domaren blåser av.

Det slutar med en vinst på fyra noll till Lerums IS. Men trots vinsten får laget nöja sig med B-slutspel.

– Skönt med första segern i Gothia, det är bra inför slutspelet imorgon och ladda om med en vinst, säger Jenny Holm, klubbchef på Lerums IS. Hon fortsätter:

– Inte vår bästa match spelmässigt. Motståndarna gör det svårt när de ligger med tio spelare på egen planhalva så det är svårt att komma till bra lägen och bra chanser, vi har lite svårt att hålla upp tempot.

– Vi gjorde inte vårt bästa skulle jag säga, men vi vann ju så det var i alla fall bra, säger Märta Rohdin, spelare i Lerums IS.

Hur laddar ni upp inför morgondagen?

– Genom att sova, äta och tagga till, säger Kayla Dellmer.

Fem av elva Lerumlag till A-slutspel

Till A-slutspel

(Krävs att komma etta eller två i gruppspelet för att nå till A-slutspel)

Lerums IS F15

Gruppetta. Tre raka vinster och till A-slutspel mot Euro Soccer i 32-delsfinal.

Floda BoIF F16

Grupptvåa. Tre vinster och en förlust. Vidare till A-slutspel där de får möta en AS Laval i 16-delsfinal.

Lerums IS P11

Vidare till A-slutspel som grupptvåa och 16-delsfinal mot V. Frölunda efter två segrar och en förlust.

Floda BoIF P15

Grupptvåa. En vinst och två oavgjorda. Vidare till A-slutspel mot IF Kristianstad i 64-delsfinal.

Lerums IS P15

Grupptvåa. Två vinster och en förlust. I 64-delsfinalen förlorade de mot Sävedalens IF.