Lekstorps mål i helgen – en tredje raka SM-semifinal

En ryggskadad nyckelspelare och flygstrejk i Frankrike sätter käppar i hjulen för Lekstorp när Pingisligan avgörs i helgen. Men trots det finns goda förhoppningar om en tredje raka SM-semifinal.

ANNONS
|

I Pingisligans avslutning fajtas Lekstorp mot Juno om den fjärde och sista semifinalplatsen. För Gråbolaget har dramatiken dock börjat redan innan helgens drabbningar.

Landslagsmeriterade Matilda Hansson har gått en match mot klockan med en ryggskada, och då skadan inte blivit helt bra hade hon inte tänkt spela samtliga helgens matcher. Men nu finns inget val. Den 16-åriga nordirländska talangen Sophie Earley, som var tänkt att avlasta Matilda, kan nämligen inte ansluta till laget. Oturligt nog befinner hon sig i Frankrike där en flygstrejk brutit ut.

– Det var klappat och klart att hon skulle komma, men nu kan hon inte det, konstaterar lagledaren Jörgen Hansson.

ANNONS

Formstark Jennifer Jonsson

Därmed återstår tre spelare, laget utgörs även av Anna Brzyska från Polen och Jennifer Jonsson. Den senare gjorde förra helgen en tillfällig comeback i den franska klubben Nimes, som hon lämnade för ett och ett halvt år sedan.

– Formen känns bra, jag har inget att klaga på, säger hon.

Du har ju avsagt dig din landslagsplats och dragit ner på träningen den här säsongen, har du lyckats behålla kvaliteten i spelet?

– Jörgen nickar, svarar Jennifer Jonsson.

Duon sitter i samma bil på väg till spelorten Köping när LT talar med dem på fredagseftermiddagen.

– Jag tycker att spelet håller i sig och har en tydlig spelplan som jag byggt upp under åren, fortsätter hon.

Segrar krävs

Det är en pressad trio som måste prestera väl om Lekstorp ska kunna ta sig till sin tredje raka SM-final. Laget ligger nu precis utanför slutspelsplats bakom Juno.

Jag antar att ni hade önskat er ett bättre utgångsläge?

– Ja, men det har varit lite motflyt med skadade och sjuka spelare den här säsongen, men nu räknar vi med att allt vänder i sista omgångarna, säger Jörgen Hansson.

Och läget ser trots allt ganska ljust ut. Juno har tuffast möjliga avslutning mot tabellettan Eslöv och tabelltvåan Halmstad. Om Lekstorp får hjälp av topplagen räcker det med att man vinner två av sina tre avslutande matcher, där bottenlagen Frej och Lyckeby finns på programmet.

– Det är inte över förrän den tjocka damen sjunger, säger Jörgen Hansson.

Fler lag i hetluften

I helgen väntar också avgörande matcher för fler Lekstorpslag. B-laget på damsidan behöver bara en poäng i de sista två matcherna för att ta sig upp till näst högsta serien, Superettan. Och herrarnas A-lag i division 1 spelar för att slippa nedflyttningskval.

LÄS MER:Här kan du åka skidor i Lerum under helgen

LÄS MER:”De gasar när andra bromsar” – därför väljer padelstjärnan Lerum

LÄS MER:Trafikkaos – då liftade Mattias Balkander hem till Sjövik

ANNONS