Hundratals barn dansade genom centrum

Under fredagen hölls en parad med hundratals barn genom centrala Lerum iklädda folkdräkter. Det var deltagare från Barnlek 2023 som visade upp sina nationers folkdans och musik.

ANNONS
|

Några mörka regnmoln rullade in precis innan spelmännen skulle ta de första tonerna. Runt husknuten på Lerums gymnasium dyker sedan stora fanor upp. Snart är den regniga gården fylld av färger, musik och dansande barn och ungdomar. Regnet skulle inte få förstöra den efterlängtade paraden för Barnleks deltagare.

LT har tidigare i veckan skrivit om Barnlek 2023 och dess olika aktiviteter som involverat både pyssel, dans och sång. Under fredagen gick paraden av stapeln. Barnen tågade iförda sina nationers folkdräkter i tre grupper genom centrala Lerum med olika dansstopp.

Solen tog sig till sist fram och tillförde ett värmande ljus till uppvisningarna. Det blev vals, schottis och polka vid gymnasiet, Bagges torg och Vattenpalatset. Väl på torget möttes barnen av flera åskådare som tagit sig ut för att delta i kulturfesten.

ANNONS

LÄS MER:Folkdansstämma lockar nordiska barn och ungdomar till Lerums Arena

LÄS MER:Här är helgens aktiviteter att hålla koll på i Lerum

ANNONS