Renée Bengtsson, S, och Viktor Lundblad, M, upplever sig ha blivit hotade på grund av köpet av Garveriet i Floda.
Renée Bengtsson, S, och Viktor Lundblad, M, upplever sig ha blivit hotade på grund av köpet av Garveriet i Floda. Bild: Carina Svensson

Politikerna hotade på grund av Garveriköpet

På torsdagens kommunfullmäktige var en ordningsvakt närvarande. Orsaken var beslutet som skulle fattas om köp av Garveriet i Floda. Både Renée Bengtsson, S, och Viktor Lundblad, M, upplever att de har blivit hotade på grund av köpet.

ANNONS
|

– Det har kommit flera otrevliga mejl, där man bland annat starkt har ifrågasatt vår kompetens, och då framför allt min. Vi har fått flera mejl som har loggats som förtalshot, säger Renée Bengtsson, Socialdemokraterna, och fortsätter:

– Det är inte lätt att vara sosse i den här kommunen. Det har det inte varit tidigare heller, men det som har hänt nu känns värre. Säkerhetsenheten klassade situationen som att det fanns hot mot vår säkerhet och gjorde bedömningen att det skulle vara en vakt med på fullmäktigemötet.

Ingen polisanmälning

Även Viktor Lundblad, Moderaterna, bekräftar att de har fått emotta hotfulla kommentarer angående köpet.

ANNONS

Inget av de upplevda hoten eller förtalet ska dock ha polisanmälts. Och samtliga mejl och samtal ska ha kommit från personer som har uppgett sina namn.

Politikerduon förklarar att situationen har fått dem att ändra några mindre saker i deras vardag, och att de är mer vaksamma efter potentiella hot nu.

Det var första gången under de två åren Anders Hultén har varit säkerhetsansvarig i kommunen som en ordningsvakt var med på kommunfullmäktigesammanträdet. Han förklarar dock att det inte är ovanligt på andra orter.

– Vi kan ha med en ordningsvakt när det finns risk för ordningsstörning, förklarar han.

LÄS MER:Nu är det klart: kommunen köper Garveriet i Floda

LÄS MER:Lerums kommun köper Garveriet i Floda

LÄS MER:Historien bakom Garveriet i Floda – började med sulläder

ANNONS