Snabbvigsel på Nääs slott i Floda lockar kärleksfåglar

Under fredagen sprudlar kärleken på Nääs slott i Floda när årets drop in-vigslar går av stapeln. Konceptet riktar sig till par som är ute efter ett mer intimt bröllop framför det bombastiska.
– Det är väldigt populärt, säger Renée Jonson, vid Nääs slott.

ANNONS

Det är 18 par som har bokat in sig på Nääs slotts drop in-vigsel under fredagen. För de hugade är det möjligt att också dyka upp oanmäld.

Konceptet beskrivs som en borgerlig vigsel – fast med en ordentlig guldkant.

– Här kommer man in och det är guld och stora kristallkronor, det är en vacker inramning. Vi spelar Nääs brudvals som ingångsmusik och den är specialskriven till Nääs slott, säger Renée Jonson, marknadsansvarig vid Nääs slott.

Vigselförrättaren har en speciell ceremoni, där några kloka ord yppas och en dikt skickas med paret. Varje brudpar får ta med sig högst sex gäster – och det hela är över på cirka tio minuter.

ANNONS

– Brudparet har 20 minuter på sig i slottet. Det låter mycket. Men först går de upp en våning, träffar vigselförrättare och stämmer av om ceremonin, säger Renée Jonson och fortsätter:

– Sedan går vigselförrättaren in i den vackra salen och väntar med blomsterarrangemang och vigselbordet bord och ljus.

Vissa vill gifta sin i smyg på Nääs slott

Renée Jonson berättar att allt går i ett. Medan det ena paret blir vigda av en förrättare, får nästa par instruktioner av sin förrättare, en våning upp. Trots det får varje par uppleva det som att de är de enda att gifta sig på Nääs slott under fredagen, menar Renée Jonson.

– Alla tror att de är de enda som blir omhändertagna i slottet i dag. Och det är vår målbild att det ska kännas exklusivt och lugnt och fint och sansat.

Tidigare år har det varit fyra vigselförrättare på plats, men nu är det tre – något som gjort att Nääs slott fått erbjuda färre platser än tidigare år. Rekordmånga vigslar var det för två år sedan, under pandemin. Då gifte sig 30 par.

Renée Jonson menar att konceptet passar paren som vill ha något mer intimt, med bara de allra närmsta.

– Vissa vill göra det väldigt smått och nästan lite smyg, säger Renée Jonson.

Bubblar av kärlek på Nääs slott i Floda

Drop in-vigslarna på Nääs slott går alltid av stapeln under fredagen efter Kristi himmelsfärd.

– Vi tycker att det är en väldigt fin tid med allt det gröna. Så är det en mellandag och många kommer från väldigt långt bort. Men framför allt tyckte vi att det här är en så fin vårdag, säger Renée Jonson.

Hon tillägger:

– Drop in-vigslarna är en av de mest fantastiska dagarna här.

Vad gör den fantastisk?

– Det bara bubblar av bröllopskänsla, kärlek och förväntan. Alla ögon glittrar. Det är verkligen så. Man rycks med, svarar Renée Jonson.

Också det närliggande Nääs fabriker anordnar drop in-vigslar, då på midsommarafton och på alla hjärtans dag.

Drop in-vigslar har anordnats på Nääs slott sedan sex år tillbaka.

LÄS MER:Snart kan 400 nya bostäder och fler butiker byggas i Floda

LÄS MER:Pettson och Findus kommer till Nääs i sommar

LÄS MER:Quislings sista dagar spelas in på Nääs slott i Floda

ANNONS