Skadan hämmade Lerumslöparen – som ändå tog VM-silver

För två veckor sedan kunde Paulina Orell Sahlberg inte stödja på sin skadade fot. Ordentligt tejpad lyckades Lerumslöparen inte bara delta på veteran-VM i Polen, hon tog också medalj.

ANNONS
|

Efter ett medaljrikt veteran-EM förra sommaren har Lerum Friidrotts 42-åriga sprinter haft det pågående världsmästerskapet i sikte. Förberedelserna löpte på väl, fram till ett par veckor innan mästerskapet. När skadan slutligen kom var det på snöpligaste möjliga vis, då Paulina Orell Sahlberg trampade snett på väg av löparbanan efter ett lopp i inomhus-SM i mitten av mars.

Med en rejält stukad fot blev det sedan en kamp mot klockan, vilket LT skrev om förra veckan. Helt återställd hann hon inte bli, men lyckades trots allt ta silver när mästerskapet drog igång med hennes huvuddistans, 400 meter.

– Tiden var två sekunder sämre än jag gjorde för några veckor sedan, vilket hade räckt till överlägset guld. Men utifrån de här förutsättningarna är silver jättebra även om jag velat mer egentligen, säger Paulina Orell Sahlberg.

ANNONS

Avstod finalen på 200 meter

Lerumslöparen fortsatte sedan med 200 meter, som avgjordes i går, fredags. Hon sprang till sig en plats i finalen, men valde att inte starta.

– Foten gjorde sig påmind i semi och jag haltade lite, säger, säger Paulina Orell Sahlberg.

Hon tycker ändå att det känns inspirerande att se att hennes årsbästa hade räckt till medalj även på 200 meter.

– Sen känns det tråkigt att inte få stå här på VM och känna mig toppform, och kunna få ut det jag har i kroppen, men jag är glad att jag kunnat springa ändå.

Bygger på medaljsvit

Paulina Orell Sahlberg bygger också vidare på en fin svit. Sedan återkomsten till friidrottsbanorna efter många års uppehåll har hon tagit medalj i tre raka internationella mästerskap.

– Jag ska bara ha något mer individuellt guld, men det kommer. Det är EM ute i september, det blir kul. Då ska jag springa 400 meter häck som kommer att vara den gren jag satsar på i sommar.

LÄS MER:Sveriges bästa klättrare väljer Grepp – Lerumsborna mer svårflirtade

LÄS MER:Osannolik skada tätt inpå veteran-VM i Polen

LÄS MER:Östling vid rodret när kvinnorna gör entré i America’s Cup

ANNONS