Sveriges Lärare Lerum ser positivt på att kommunen vill satsa på att bygga nya förskolor men oroar sig för hur rekryteringen av personal ska säkras.
Sveriges Lärare Lerum ser positivt på att kommunen vill satsa på att bygga nya förskolor men oroar sig för hur rekryteringen av personal ska säkras. Bild: Henrik Williamsson

Positivt med fler förskolor i Lerum – men vilka ska rekryteras?

Sveriges Lärare Lerum ser positivt på att kommunen vill satsa på att bygga nya förskolor men oroar sig för hur rekryteringen av personal ska säkras.

ANNONS

Replik: Utbildningsnämnden: Problemet är att det finns för få förskolor

Sveriges Lärare Lerum ser positivt på att kommunen vill satsa på att bygga nya förskolor. Frågorna vi ställer oss är vilka som ska rekryteras till dessa förskolor och vilken kvalitet vill man ha?

Redan idag ser vi att förskolorna måste ta in fler och fler barn i grupperna för att få en ”budget i balans”, antalet barn ställs emot antalet utbildade förskollärare och övrig personal. Kvalitet ställs mot kvantitet!

Hur ska kommunen se till att detta inte sker på de nya förskolorna som ska byggas? Sveriges Lärare Lerum menar att det behövs många nya förskolor i kommunen som byggs på rätt plats utifrån behov. Barnpengen måste också höjas om vi både ska minska barngrupperna och samtidigt ha en god kvalitet med utbildad personal i förskolan. Vi ser fram emot en fortsätt dialog med politiken kring förskolans framtid!

ANNONS

Sveriges Lärare Lerum

LÄS MER:Utbildningsnämnden: Problemet är för få förskolor

LÄS MER:Lösningen är fler pedagoger och mindre dokumentation

LÄS MER:Vad är egentligen en rimlig lägstanivå för barnomsorgen?

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS